achtergrond_lente_aug 12

Creatief

'Proberen te zeggen dat een man een kamer binnenkomt of dat het licht in de tuin is veranderd of dat het kind het gevoel had bedreigd te worden, of wat voor simpele, precieze dingen ook, die we elke dag, de hele dag door aan elkaar communiceren (of denken te communiceren), is, zo ontdekte ik, een van de moeilijkste aspecten van literatuur schrijven.' (Alberto Manguel, De kunst van het lezen, 2010, p.37)

Als je van schrijven houdt en ook gelezen wil worden is het goed je te verdiepen in de ambachtelijke kant van het schrijven. Want schrijven is een ambacht.  In de cursus  oefen je verschillende schrijftechnieken. Wat is het effect als je iets zus opschrijft of zo? Talent is misschien aangeboren, je kunt het helpen ontwikkelen door te oefenen. Taalgevoel groeit door met taal bezig te zijn. Wie schrijft maakt voortdurend keuzes. In de cursus leer je bewust keuzes te maken.

Een tekst is al gauw ‘leuk’, maar hoe schrijf je een tekst die zich onderscheidt, waar de lezer over na blijft denken? Bij Op schrift ligt de nadruk op het ontdekken van de mogelijkheden van taal, door het eens heel anders te doen dan je gewend bent. Loskomen van de routine, van bekende beelden, voorspelbare ontwikkelingen. Welke stijl past bij jou? Welk thema? De groep is daarbij belangrijk, aan het zelfde werken en van elkaar leren. Samen lachen, samen ontroerd raken, het gebeurt allemaal op een cursusavond.

Wie niet naar een cursus kan komen, kan een online cursus volgen.

Kijk voor het actuele cursusaanbod in de agenda