achtergrond-home-aug-12-1

Liefde voor taal

opschrift_home_portret_aug12


Herma de Beer heeft in 2003 taal- en tekstbureau Op schrift opgericht om haar liefde voor taal met anderen te kunnen delen.
Op schrift
staat voor een heldere lijn als het om de inhoud gaat en voor zorgvuldigheid en precisie als het om de uitwerking gaat. De kracht van Herma de Beer is oog voor detail, pas als alles klopt is zij tevreden.

In het artikel ‘Het weven van een tapijt’ schrijft zij over haar werk als schrijfster en schrijfdocent. Zie VVAO e-zine p.19, 4/2015.

Op schrift

Bij Op schrift kun je cursussen en workshops volgen, individuele begeleiding krijgen en je biografie laten schrijven.
Ook wie (web)teksten wil laten redigeren of beoordelen, kan terecht bij Op schrift. Met de doelgroep in gedachten worden teksten aangescherpt en verlevendigd. Neem contact op voor een offerte.

Herma de Beer

studeerde Nederlands en sociologie. Daarnaast volgde zij een vierjarige schrijfopleiding. Naast het werk vanuit Op schrift is zij docent bij de cursus Autobiografisch schrijven van Schrijven Online.
Als vrijwilliger helpt zij anderstaligen met de Nederlandse taal in het Zwolse Gilde taalcafé. Zij is lid van het Zwols Dichters Collectief.

Publicaties

Gedichtenbundels: Druppels vangen (De Brouwerij, 2006) en Vel van Licht (De Brouwerij, 2010).
Roman: Sprakeloos (De Brouwerij, 2014), een authentiek verhaal over de vraag of je mag zijn wie je bent. Klik hier voor informatie over de roman. De boeken kun je bestellen via het bestelformulier hiernaast. Ze zijn ook te verkrijgen bij de boekhandel en online.

Herma's Galerie

Beeldende kunst is haar andere grote liefde. Op bescheiden schaal hanteert zij zelf penseel en potlood. De verschillende achtergronden van de websitepagina's laten het zien. Zij is aangesloten bij kunstroute Overijssel. Klik hier om haar werk te zien.